Iedereen heeft dagelijks met techniek te maken, zonder dat je er vaak bij stil staat. Maar zonder techniek zouden we helemaal nergens staan. Geen mobiele telefoon, laat staan social media, geen vervoer dat sneller gaat dan de benenwagen, veel minder diversiteit in etenswaren en medicijnen en een lekker warm huis om in te wonen zou er helemaal niet zijn.


Jammer dat veel mensen de diversiteit van de techniek niet inzien! Jongens willen nog wel makkelijk voor techniek kiezen, vaak ook zonder goede afweging, maar veel meiden blijven weg. Door jongeren goede voorlichting te geven maken ze straks niet de verkeerde keuze (wat ook een hoop geld scheelt) en zien meer jongeren de schoonheid van de techniekwereld in, waardoor het personeelstekort van de toekomst straks is opgelost.


Wij hebben dan ook als doel om jongeren, en met name meiden, te laten kennismaken met de veelzijdigheid en creativiteit die bij techniek komt kijken. Door onze activiteiten, waar de Meidendag er 1 van is, nemen wij de meiden mee op pad in de wondere wereld van de techniek en laten wij ze op een wel heel erg leuke manier kennismaken met deze richting! Wedden dat ze niet hadden verwacht dat techniek zo leuk kon zijn? Door op een laagdrempelige, leuke en vooral fantastische manier de meiden met techniek te laten kennismaken, willen wij bereiken dat er steeds meer meiden voor dit prachtige vak gaan kiezen! 

Stichting Meidendag

Promotie van Vrouwen en Techniek

DOELSTELLING

Scholen
Scholen.htmlshapeimage_4_link_0
Aanmelden
Aanmelden.htmlshapeimage_5_link_0
Contact
Contact.htmlshapeimage_6_link_0