Leuk leuk! De eerst volgende Technische Meidendag staat gepland op donderdag 13 april 2017 op Avans Hogeschool in Tilburg. Kom jij ook? Aanmelden kan vast via ons aanmeldformulier.


Welkom! Leuk dat je ons weet te vinden! Wij zijn Stichting Meidendag en hebben als doel de bouw en techniek te promoten onder jonge dames. Door evenementen te organiseren (de Meidendagen) laten wij zien hoe leuk en veelzijdig de techniek kan zijn en stimuleren wij meiden om ook na te denken om techniek te kiezen als vervolgopleiding.


Daarnaast staan wij graag bedrijven, instellingen en scholen ter dienst hoe we er samen voor kunnen zorgen dat meer meiden gaan kiezen voor techniek, maar ook hoe vrouwen in de techniek geaccepteerd worden en niet meer worden aangezien als 'vreemd'. Meer vrouwen in de techniek heeft namelijk niet alleen te maken met goede voorlichtingen geven op scholen, maar ook met geaccepteerd worden op de werkvloer. Lees meer hierover bij 'bedrijven' en 'scholen'.


De grootste aanpak die Stichting Meidendag hanteert om meiden te interesseren voor de techniek is het organiseren van Meidendagen. Deze dagen zijn speciaal voor meiden met interesse voor de techniek of die overwegen om een technische studie te gaan volgen, waarbij de hele dag leuke activiteiten worden uitgevoerd die in het teken staan van techniek. Ook erg belangrijk op deze dagen is het netwerken. Juist doordat ook meiden die al een technische studie volgen of al werkzaam zijn in de techniek meegaan op zo’n Meidendag, kunnen er allemaal ervaringen, vragen en tips worden gedeeld. Bovendien zijn deze dagen erg laagdrempelig, gezellig en origineel! Meer weten? Ga gauw naar 'Meidendagen'.


Speciaal voor meiden, scholen en bedrijven hebben we een aparte pagina gemaakt (zie menubalk hier links) waar je alle nuttige informatie direct terug kunt vinden. Ben je op zoek naar iets maar staat het er niet bij? Schroom niet om ons gewoon te bellen of te mailen!

 

Stichting Meidendag

Promotie van Vrouwen en Techniek

Scholen
Scholen.htmlshapeimage_4_link_0
Aanmelden
Aanmelden.htmlshapeimage_5_link_0

HOME

Contact
Contact.htmlshapeimage_6_link_0